Αγγέλου: Κέρδισε την Google για το... γκέι! | κοσμικα , gossip | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΣΜΙΚΑ / GOSSIP
11:42
25/11/2014

Αγγέλου: Κέρδισε την Google για το... γκέι!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το περασμένο καλοκαίρι ο Αργύρης Αγγέλου ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα εναντίον του «κολοσσού», Google. Ο γνωστός ηθοποιός είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της μηχανής αναζήτησης, επειδή η πρώτη πληροφορία που έβγαινε όταν κάποιος έκανε search το όνομά του, ήταν «Αργύρης Αγγέλου γκέι». 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε παρέπεμπε σε link με σχετικά δημοσιεύματα. Αν και ο αγώνας έμοιαζε δύσκολος, ο Αγγέλου όχι μόνο δε δίστασε να τον ξεκινήσει, αλλά βγήκε και μεγάλος νικητής αφού δικαιώθηκε πανηγυρικά. Ο ηθοποιός κέρδισε τη δίκη και η επίδικη λέξη αφαιρέθηκε δίπλα από το όνομά του.

 

 

Αναλυτικά η αίτηση του Αγγέλου ανέφερε: 

«Στην ιστοσελίδα www.google.com ή www.google.gr, η τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου του Αργύρη Αγγέλου έχει ως πρώτο αυτόματο αποτέλεσμα την αναγραφή της λέξης “γκέι” δίπλα στο όνομά του. Δηλαδή, η πρώτη πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας όταν πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο αυτό στη μηχανή αναζήτησης είναι ότι ο Αργύρης Αγγέλου είναι ομοφυλόφιλος (…). Η λέξη “γκέι” εμφανίζεται αυτοματοποιημένα με μόνη την αναγραφή του ονόματος του αιτούντος στο “παράθυρο αναζήτησης” της ιστοσελίδας, χωρίς δηλαδή να τοποθετήσει τη λέξη “γκέι” ο επισκέπτης του Διαδικτύου που αναζητά πληροφορίες για τον αιτούντα. Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η ερωτική του ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του. Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του. Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ’ ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη».

 

 

Αρχικά, ο Αγγέλου είχε αιτηθεί στην Google να προβεί σε τεχνική επέμβαση στη μηχανή αναζήτησης, αλλά η εταιρεία του απάντησε ότι «είναι αναρμόδια» και ότι έπρεπε να υποβάλλει αίτημα «στη διαδικτυακή υπηρεσία της που εξετάζει τέτοια αιτήματα». Ωστόσο και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δικηγόρων, το ζήτημα παρέμενε άλυτο. Μέχρι, που η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό και ήρθε η δικαίωση του ηθοποιού. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ