Ταμπόν: Χρήσιμα τιπ για πρωτάρες | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
10:11
5/12/2015

Ταμπόν: Χρήσιμα τιπ για πρωτάρες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μάθε τα βασικά του ταμπόν! Η χρήση του ταμπόν φαντάζει κάπως τρομακτική την πρώτη φορά.

 Μάθε τα βασικά, ακολούθησε μικρές συμβουλές για πρωτάρες του ταμπόν και καλή επιτυχία!

1. Το πλύσιμο των χεριών είναι βασικό

Πριν περάσεις στην τοποθέτηση του ταμπόν μη ξεχνάς να πλύνεις τα χέρια σου! Το πλύσιμο του χεριού είναι ιδιαίτερα σημαντικός στάδιο που δεν πρέπει να παραλείψεις επ΄ουδενί λόγο αν θέλεις να μην ταλαιπωρηθείς από μολύνσεις κι ερεθισμούς. Μάθε πώς θα πλένεις σωστά τα χέρια σου πατώντας εδώ.

 

2. Μη βιάζεσαι! Πάρε το χρόνο σου

Η τοποθέτηση κι η αφαίρεση του ταμπόν πρέπει να γίνει αργά και σταθερά για να μην τραυματίσεις τον κόλπο σου. Όταν η ροή της περιόδου είναι αρκετή θα δεις πως το ταμπόν μπαίνει με μεγαλύτερη ευκολία ενώ στις πρώτες ή τελευταίες ημέρες ίσως νιώσεις μικρή αντίσταση. Αν δεν έχεις ξαναβάλει ταμπόν, διάβασε το παλαιότερο άρθρο μας, με σαφείς οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και οπτικό υλικό για να καταλάβεις την διαδικασία. Για να διαβάσεις το άρθρο κάνε κλικ εδώ. 

 

3. Λίγο λιπαντικό στην άκρη του ταμπόν βοηθά

Βάζοντας λίγο λιπαντικό με βάση το νερό στην άκρη του ταμπόν είναι μια καλή ιδέα αν έχεις κάνει αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Το λιπαντικό θα βοηθήσει το ταμπόν να γλιστρήσει μέσα στον κόλπο σου, ειδικά αν βρίσκεσαι στις πρώτες ημέρες της περιόδου.

 

4. Αν σε ξενίζει η ιδέα, ξεκίνα από το πιο μικρό

Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις να βάλεις ταμπόν επέλεξε το μικρότερο μέγεθος για μικρή ή κανονική ροή. Όταν εξοικειωθείς με τη διαδικασία μπορείς να περάσεις και στο μεγαλύτερο μέγεθος για μεγάλη ροή.

 

5. Μάθε τους ποιο συχνούς μύθους για να μη σε φοβίζει τίποτα

Φοβάσαι μήπως κολλήσει μέσα σου; Έχεις άγχος πως θα αισθάνεσαι άβολα ή πως δε θα σου προσφέρει την προστασία της σερβιέτας; Μάθε τους πιο συχνούς μύθους που κυκλοφορούν για το ταμπόν και την πραγματικότητα πατώντας εδώ. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ