Συμβουλές για το μπάνιο με περίοδο | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
10:56
30/7/2016

Συμβουλές για το μπάνιο με περίοδο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακόμη και τις δύσκολες ημέρες τις περιόδου μπορείς να μπεις στη θάλασσα. Υπάρχουν βέβαια δύο απλά πραγματάκια που καλό θα ήταν να προσέξεις για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ποιά είναι αυτα;

Αν μέχρι τώρα θεωρούσες πως οι ημέρες της περιόδου σε αποκλείουν από την παραλία το καλοκαίρι, μπορείς να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Σήμερα οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η υγεία της γυναίκας δεν επηρεάζεται καθόλου από τα μπάνια στη θάλασσα τις δύσκολες μέρες.

Το αν θα κάνεις μπάνιο ή όχι εξαρτάται μόνο από εσένα και τη διάθεσή σου τονίζουν από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, οπότε η απόφαση είναι καθαρά στο χέρι σου. 

Τι να προσέξεις:

* Τόσο κατά τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως όσο και όλο τον υπόλοιπο μήνα καλό θα είναι να έχεις μαζί σου είτε ένα δεύτερο μαγιό είτε ρούχα και εσώρουχα, ώστε να αλλάζεις αμέσως μετά το μπάνιο.

* Καλό είναι να αποφεύγεις, επίσης, τις βουτιές σε πολύ κρύες θάλασσες, επειδή, όταν έχεις περίοδο, ο οργανισμός σου προσπαθεί να αποβάλει αίμα και σε αυτήν τη φάση το κρύο νερό, το οποίο συμβάλλει στη συστολή των αγγείων, δεν βοηθάει την κατάσταση.

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ