Σε αναζήτηση του μυθικού σημείου G | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
14:51
4/1/2010

Σε αναζήτηση του μυθικού σημείου G

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Μα που είναι επιτέλους αυτό το σημείο G;
Μα που είναι επιτέλους αυτό το σημείο G;
Σταμάτα να κατηγορείς τον καλό σου που δεν γεννήθηκε έξτρα προικισμένος ή δεξιοτέχνης. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου που ψάχνεις και δεν το βρίσκεις. Βρετανοί επιστήμονες έκαναν έρευνα και προσπαθούν με στοιχεία και αριθμούς να πείσουν τον απανταχού γυναικείο πληθυσμό πως το σημείο G είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Σταμάτα να κατηγορείς τον καλό σου που δεν γεννήθηκε έξτρα προικισμένος ή δεξιοτέχνης. Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου που ψάχνεις και δεν το βρίσκεις. Βρετανοί επιστήμονες έκαναν έρευνα και προσπαθούν με στοιχεία και αριθμούς να πείσουν τον απανταχού γυναικείο πληθυσμό πως το σημείο G είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Παρότι το σημείο G έχει συνδεθεί με την αύξηση της γυνακείας σεξουαλικής απόλαυσης, οι επιστήμονες του "King’s College" στο Λονδίνο διενήργησαν έρευνα με θέμα την ύπαρξη ή μη του σημείου G.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.800 γυναίκες και τα ευρήματά της δημοσιεύονται στο τεύχος της επιθεώρησης "Journal of Sexual Medicine" αυτής της εβδομάδας. To συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ένα: το σημείο G δεν υπάρχει και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις, τόσο περισσότερο θα αυξήσεις την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης

Oι ερευνητές εξέτασαν 1.804 γυναίκες, ηλικίας 23-83 ετών, οι οποίες ήταν είτε μονοζυγωτικές δίδυμες (έχουν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, αφού το DNA τους είναι πανομοιότυπο) είτε διζυγωτικές δίδυμες (μοιράζονται το 50% των γονιδίων). Aπό αυτές ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούσαν στο αν έχουν ή όχι σημείο G.

Eάν η υπόθεση ότι το σημείο G υπάρχει είναι αληθής, τότε σε περίπτωση που κάποια από τις γυναίκες η οποία ανήκε στην κατηγορία των μονοζυγωτικών διδύμων απαντούσε καταφατικά στην ερώτηση, θα σήμαινε ότι και η αδελφή της θα το έχει, ενώ στην κατηγορία των διζυγωτικών η πιθανότητα να ταυτίζονται οι απαντήσεις τους είναι 50%. Όμως οι ερευνητές δεν παρατήρησαν κανένα τέτοιο σαφές πλέγμα απαντήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο G δεν υπάρχει και ότι αποτελεί απλά μια αναληθή πεποίθηση του εκάστοτε υποκειμένου.

Συνολικά, το 56% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησε ότι έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό το 56% ανήκε στη νεότερη ηλικιακά ομάδα του δείγματος, η οποία είναι και περισσότερο σεξουαλικά ενεργή.

Aπό την άλλη, η διαφορά στην πιθανότητα που είχαν οι διζυγωτικές από τις μονοζυγωτικές δίδυμες να συμπέσουν οι απαντήσεις τους, εξανεμίστηκε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Άντρεα Mπούρι (Andrea Burri), στόχος της έρευνας ήταν να εξαλείψει το αίσθημα της ανεπάρκειας και αποτυχίας που βιώνουν οι γυναίκες που δεν βρίσκουν ή πιστεύουν πως δεν έχουν το σημείο G. H Μπούρι δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ''Times'':

"Eίναι ιδιαίτερα ανεύθυνο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μια οντότητα, η ύπαρξη της οποίας ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση που ασκείται στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες".

Από την πλευρά του, ο Tιμ Σπέκτορ (Tim Spector), ένας από τους συν υπογράφοντες της έρευνας, δήλωσε σχετικά:

"Kάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι το σημείο G είναι αποτέλεσμα διατροφής και άσκησης. Όμως, κυριολεκτικά είναι αδύνατο να βρεθούν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του. H έρευνα αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχει γίνει για το θέμα και καταλήγει ότι η ιδέα του σημείου G είναι εντελώς υποκειμενική".

Το σημείο G αποτελεί ανακάλυψη της δεκαετίας του '50 που έγινε από τον γυναικολόγο Ernst Grafenberg, ο οποίος εντόπισε μια άκρως ερωτογενή ζώνη στο εσωτερικό του κόλπου η οποία διογκώνεται εφόσον ερεθιστεί. Η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G έγινε ευρέως γνωστή από την καθηγήτρια, Mπέβερλι Γουίπλ, του Πανεπιστήμιου Pάτγκερς στο Nιου Tζέρσι των HΠA.

Πέραν όλων αυτών των ιατρικών ερευνητικών στοιχείων και συμπερασμάτων, αξίζει να έχεις στο μυαλό σου πως το σημείο G ζει και βασιλεύει ίσως λίγο πιο ψηλά απ' ότι φαντάζεσαι. Πέραν της βιολογίας, κάθε γυναίκας έχει ένα σημείο G στο κεφάλι της, που ανάλογα με την περίπτωση είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο. Τη στιγμή που θα κατανοήσεις το γεγονός αυτό, οι οργασμοί δεν θα σταματούν να έρχονται...

 

Εσύ πιστεύεις στο σημείο G;

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ