Πόνοι πριν την περίοδο; Η σωστή στάση ύπνου | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
8:00
16/4/2017

Πόνοι πριν την περίοδο; Η σωστή στάση ύπνου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υποφέρεις από ΠΜΣ (προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο); Μήπως επιδεινώνεις τους πόνους με τη στάση στην οποία κοιμάσαι; Μάθε περισσότερα

Η σωστή στάση ύπνου αν υποφέρεις από πόνους πριν την περίοδο είναι ανάσκελα. Ξέχνα το κουλούριασμα και τη βρεφική στάση που ίσως μέχρι σήμερα πίστευες πως σε ανακούφιζε διότι, με τον τρόπο αυτό επιδεινώνεις την κατάσταση.

Ας κάνουμε ένα κρας τεστ 

Στάση μωρού: Αν κουλουριάζεσαι και τυλίγεσαι θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα απαλύνεις τον πόνο, κάνεις λάθος. Με την τακτική αυτή ασκείς πίεση στο στομάχι σου με αποτέλεσμα να επιδιενώνεις τις κράμπες και τον πόνο. 

Στο πλάι: Ούτε η στάση στο πλάι ενδείκνυται για τις ημέρες πριν την περίοδο κι αυτό διότι μπορεί να προκαλέσει τραβήγματα κι έξτρα πόνο στο στήθος σου, που κατά την περίοδο αυτή είναι υπερευαίσθητο/ 

Μπρούμυτα: Ξαπλώνοντας μπρούμυτα πιέζεται η μήτρα με αποτέλεσμα να εντείνεις τις κράμπες και τον πόνο.

Ανάσκελα: Αυτή είναι η καλύτερη στάση για την περίπτωσή σου. Αν πονάς κι υποφέρεις από κράμπες προτίμησε αυτή τη στάση ύπνου που ανακουφίζει από τους πόνους ή τουλάχιστον δεν τους επιδεινώνει.

 

Tip: Για να γλιτώσεις από τους πόνους της μέσης που ίσως σε ταλαιπωρούν πριν την περίοδο, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, έτσι ώστε το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης να μην κυρτώνει υπερβολικά. 

 

(Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία) 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ