Η περίοδός σου δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσεις! | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
14:01
15/2/2017

Η περίοδός σου δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσεις!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι σχέση μπορεί να έχει η περίοδος μιας γυναίκας με το προσδόκιμο ζωής; Όπως δείχνει νέα μελέτη μεγάλη! 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο μελέτησαν μια ομάδα περίπου 16.000 γυναικών ηλικίας 69-81 σε μια διαχρονική μελέτη 21 ετών.

Όπως διαπίστωσαν οι γυναίκες που είχαν την πρώτη τους περίοδο μετά την ηλικία των 12 έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, πάνω από 90 έτη! 

Πώς εξηγείται αυτό;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες που είχαν την έμμηνο ρύση σε μεγαλύτερη ηλικία ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως η στεφανιαία νόσος, και εκείνες που εμφάνισαν την εμμηνόπαυση αργότερα στη ζωή τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλή υγεία.

Κι αν είχες περίοδο πριν την ηλικία των 12; 

Δε χρειάζεται άγχος και εννοείται πως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα μικρότερο προσδόκιμο ζωής. Όπως συμβαίνει με όλες τις μελέτες, έτσι και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να μπορέσουμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Άλλωστε, η καλή υγεία εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τον γενικότερο τρόπο ζωής μας και φυσικά την πρόληψη! 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ