Ένας περίπατος αφύπνισης για τις γυναίκες | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
19:41
22/2/2016

Ένας περίπατος αφύπνισης για τις γυναίκες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν, πονούν, αιμορραγούν αλλά δεν μιλούν.  Το παγκόσμιο κίνημα ENDMARCH WORLDWIDE έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο που χτυπά μια στις 10 γυναίκες.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Τι είναι η ενδομητρίωση; Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’AWAREκαι οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.

Πρόκειται για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 για κάποιες γυναίκες η ενημέρωση για την Ενδομητρίωση θα είναι ένας αγώνας δρόμου, για κάποιες άλλες ένας απλός περίπατος. Θα είμαστε όμως όλες και όλοι εκεί για να συμπαρασταθούμε και να ενημερωθούμε.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο www.endomarch.gr

Email: info@endomarch.gr, Facebook: Endomarch Greece, Instagram: endomarch_greece

Την Δράση υπογράφει ο Επικεφαλής για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Κινήματος ENDOMARCH WORLDWIDE και Δημιουργός της AμΚΕ «ΑWARE»: κ. Γεώργιος Χείλαρης - Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος - M.D., FΑCOG

 

Συμπτώματα που πρέπει να σε οδηγήσουν οπωσδήποτε στον γυναικολόγο: Θυμήσου το παλαιότερο άρθρο μας και νοιάσου για εσένα!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ