Άσχημα τα νέα για τους vegetarian: Η χορτοφαγία μπλοκάρει τη γονιμότητα | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
9:22
19/2/2017

Άσχημα τα νέα για τους vegetarian: Η χορτοφαγία μπλοκάρει τη γονιμότητα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μήπως να ξέχναγες για ένα διάστημα τη χορτοφαγία αν θέλεις να δεις εγγόνια! Νέα μελέτη δείχνει πως η έλλειψη θρεπτικών συστατικών του κρέατος στη διατροφή ενός πατέρα μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα ακόμη και των παιδιών του. 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

 

Όπως αποδείκχτηκε η έλλειψη ζωικών πρωτεϊνών κάνει το σπέρμα, ακόμη και των αρσενικών παιδιών ενός φυτοφάγου, αδύναμο. Αντίθετα η ζωική πρωτεϊνη το κάνει πιο δυνατό. 

Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση των μπαμπάδων αφού η μελέτη δεν έχει ακόμη καταλήξει στο εάν η διατροφή της μητέρας επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τη γονιμότητα των παιδιών της. 

Τα παραπάνω κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά μετά κι από πρόσφατη μελέτη που έδειξε μειωμένη γονιμότητα και σε όσους άντρες αντικαθιστούν το κρέας με σόγια. Σύμφωνα με Ισπανούς εμπειρογνώμονες, φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στη σόγια βλάπτουν το σπέρμα του άντρα. Υπάιτια είναι τα φυτοοιστρογόνα, χημικές ουσίες που μιμούνται θηλυκές ορμόνες και βρίσκονται στη σόγια.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ