4 μύθοι... αντισύλληψης & η πραγματικότητα | μαμα & παιδι , γονιμοτητα | womenonly.gr
20:45
11/3/2016

4 μύθοι... αντισύλληψης & η πραγματικότητα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πολλά ακούς και δε ξέρεις τι να πιστέψεις. Δίνουμε απαντήσεις σε τέσσερις συχνούς μύθους περί αντισύλληψης. Μάθε τι ισχύει και τι όχι. 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Μύθος # 1: Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος αν θηλάζεις

Η αλήθεια: Εννοείται πως γίνεται! Παρότι η γονιμότητα ίσως να υποχωρεί λιγάκι, δεν είσαι στείρα όταν θηλάζεις. Κάποιες γυναίκες δεν έχουν περίοδο για μήνες μετά τον τοκετό αλλά όταν ο οραγνισμός και το σώμα αποφασίσει πως  είναι έτοιμο τότε θια υπάρξει νέα ωορρηξία! Κι αν σκεφτείς πως πρώτα γίνεται η ωοορηξία και μετά έρχεται η έμμηνος ρήση τότε καταλαβαίνεις πως είναι δυνατό να μείνεις έγκυος ακόμη κι αν θηλάζεις!

Μύθος #2: Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου 

Η αλήθεια: Είναι πιθανό να μείνεις έγκυος εάν έχεις σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εάν έχεις σύντομο κύκλο και η ωορρηξία ξεκινήσει νωρίς καιμε δεδομένο πως το σπέρμα μπορεί να ζήσει ακόμη κι έξι ημέρες μετά το σεξ όλα είναι πιθανά! Ο καλύτερος τρόπος για ν΄αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι να παίρνεις προφυλάξεις κάθε φορά. 

 

Μύθος #3: Δε μπορείς να παίρνεις αντισυλληπτικά κατά τη γαλουχία 

Η αλήθεια:  Εάν θηλάζεις συνίσταται να αποφεύγεται η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν συνδιαστικά οιστορογόνα και προγεστερόνη κι αυτό γιατί μπορεί να μειωθεί η παραγωγή μητρικού γάλακτος. Ωστόσο, υπάρχουν ελαφριά χάπια με χαμηλή δόση προγεστερόνης που μπορεί να ληφθεί. Μίλα με το γιατρό σου και θα σου προτείνει την καλύτερη λύση. 

Μύθος #4: Δεν τελειώνει μέσα σου άρα δε μπορείς να μείνεις έγκυος 

Η αλήθεια: Μπορείς να μείνεις έγκυος ακόμη κι αν ο σύντροφός σου δεν εκσπερματίσει μέσα σου κι αυτό γιατί τα προσπερματικά υγρά που απελευθερώνονται πιο πριν μπορούν να γονιμοποιήσουν το ωάριο. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ