Χαλβάς | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
11:30
15/4/2008

Χαλβάς

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι έχουμε:

  • 1.100 γρ. νερό
  • 220 γρ. μαργαρίνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 60 γρ. καρύδια

Τι κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγη κανέλα και τα καρύδια χοντροκομμένα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στη συνέχεια, με μία σπάτουλα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ομοιόμορφα. Ψήνουμε το γλυκό για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλισμένο με λίγη κανέλα και καρύδια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ