Χαλβαδόπιτα | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
10:56
7/9/2011

Χαλβαδόπιτα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μακεδονικός χαλβάς
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 100 γρ. σουσαμέλαιο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι γσουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι.

Αφήνουμε να παγώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ