ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 40 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 3 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Υλικά
Για το μπισκότο
Για την 1η κρέμα σοκολάτας
Για τη 2η κρέμα
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 28 εκ. και ψήνουμε στους 170°C για 10 λεπτά. Πιέζουμε το παντεσπάνι λίγο να ισιώσει και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ετοιμάζουμε την 1η κρέμα: Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και στο τέλος τη ζελατίνη. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο παντεσπάνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ετοιμάζουμε τη 2η κρέμα: Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Χτυπάμε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το σιρόπι λίγο λίγο σαν κλωστή. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το μείγμα των αβγών. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αναμειγνύουμε απαλά με τη σαντιγί. Βάζουμε και τη 2η κρέμα στη φόρμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες επιπλέον. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με αυτό την τούρτα.
Συνταγή: ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ