ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
Για το γλάσο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aνακατεύουμε σε μικρό μπολ την άχνη με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια με τον καφέ και το κρεμόριο σε μεγάλο μπολ μέχρι να κάνουν «μυτούλες». Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη (2 κουταλιές τη φορά). Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλεύρου και άχνης στα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη αντικολλητική φόρμα με τρύπα (διαμέτρου 25 εκατοστών και ύψους 13 εκατοστών). Ψήνουμε το κέικ για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Ετοιμάζουμε το γλάσο διαλύοντας τον καφέ στο νερό και προσθέτοντας την άχνη. Το απλώνουμε πάνω στο κέικ και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
ΤΙΡ: Μπορούμε να παραλείψουμε τον καφέ και να αρωματίσουμε το κέικ με 2 βανίλιες, ή ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Το ίδιο, βέβαια, θα κάνουμε και με το γλάσο.
ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ