Ταρτάκια αχλαδιού & κράνμπερι με επικάλυψη κραμπλ αλ Καρούζο | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
12:54
21/3/2015

Ταρτάκια αχλαδιού & κράνμπερι με επικάλυψη κραμπλ αλ Καρούζο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα αχλάδια συχνά καταλήγουν ως τα ξεχασμένα φρούτα του χειμώνα. Ο βασικός λόγος πιστεύω, είναι ότι συνήθως αυτά που βρίσκουμε στα μανάβικα πλέον, είναι τόσο σκληρά και άγουρα που δεν σε προϊδεάζουν ότι διαθέτουν τους χυμούς των ώριμων φρούτων με τη μοναδική γεύση που έχουμε στο μυαλό μας ως γευστικό πρότυπο. Και έτσι ή μένουν στο μανάβη, ή μπαίνει κανείς στη λογική να τα μαγειρέψει ή να τα ψήσει, ώστε να αναδείξει τη ντελικάτη γεύση και τ’ αρώματά τους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Σαν γέμισμα σε πίτες, τάρτες ή κέικς τα αχλάδια προσφέρουν μια σαφώς πιο εξευγενισμένη εναλλακτική σε σχέση με την συνήθη επιλογή του μήλου ως του κλασικού χειμωνιάτικου φρούτου με εφαρμογή στη ζαχ

Σαν γέμισμα σε πίτες, τάρτες ή κέικς τα αχλάδια προσφέρουν μια σαφώς πιο εξευγενισμένη εναλλακτική σε σχέση με την συνήθη επιλογή του μήλου ως του κλασικού χειμωνιάτικου φρούτου με εφαρμογή στη ζαχαροπλαστική. Στο μυαλό μου, τα αχλάδια είναι για γλυκά της πόλης με γαλλικά και πιάνο, ενώ τα μήλα έχουν πιο ρουστίκ χαρακτήρα ταιριάζοντας με φλοκάτες και τζάκια.

Στα ταρτάκια της συνταγής η έμφαση έχει δοθεί στις αντιθέσεις, τόσο στο γευστικό προφίλ των φρούτων όσο και στις υφές.

Τα γλυκά, βουτυράτα αχλάδια με το λεπτό άρωμα έχουν βρεί για ταίρι, την ελαφρά οξεία γλυκύτητα των κράνμπερις, δημιουργώντας γευστική πόλωση στη γέμιση της τάρτας. Ταυτόχρονα η ήπια σφολιάτα της βάσης έρχεται σε δημιουργική αντίθεση με την επικάλυψη από γλυκό και τραγανό κράμπλ από βρώμη και αρωματικά μπαχάρια που τρίβεται στη μπουκιά. Συνδετικό στοιχείο του συνόλου η ύπαρξη του βούτυρου ως υλικού που δίνει θαλπωρή και γευστικό τόνο, σε απόλυτη συγχορδία με το αχλάδι.

Η λογική της συνταγής για τα ταρτάκια αχλαδιού με κράνμπερις, προέρχεται από τη Βρετανική κουζίνα σε προσαρμογή στα καθ' ημάς, χρησιμοποιώντας έτοιμα σφολιατάκια για βάση.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Σχετικά εύκολη συνταγή παρόλο τον αριθμό των υλικών, που θα σας πάρει περί την μισή ώρα σε προετοιμασία και άλλη τόση ώρα στο ψήσιμο. Τα ταρτάκια αχλαδιού και κράνμπερι με επικάλυψη κράμπλ, ταιριάζουν ιδανικά σε απογευματινό τσάι ή καφέ, αλλά και ως επιδόρπιο μετά από δείπνο με γευστικές εντάσεις.

Στην επόμενη σελίδα η συνταγή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Γιαουρτόπιτα