ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με μία κουταλιά της σούπας νερό. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε γρήγορα σε ταρτιέρα, κόβουμε τα βερίκοκα στη μέση και τα στρώνουμε στην ταρτιέρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε μικρούς κύβους και βάζουμε από έναν κύβο στη θέση του κουκουτσιού του κάθε βερίκοκου. Ανακατεύουμε το χοντροκομμένο αμύγδαλο με τη σκόνη του γλυκάνισου και πασπαλίζουμε τα βερίκοκα. Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας στο σχήμα της ταρτιέρας και το τοποθετούμε προσεκτικά πάνω από τα βερίκοκα. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Σερβίρεται χλιαρή με σαντιγί.