Σοκολατένιο αβγό: Φτιάξε το μόνη σου | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
14:35
12/4/2017

Σοκολατένιο αβγό: Φτιάξε το μόνη σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σοκολατένιο αβγό: Πανεύκολο και χωρίς καθόλου ζάχαρη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Υλικά: 1 μέτριου μεγέθους καλούπι (φόρμα) για σοκολατένιο αβγό. 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη με πάνω από 65% κακάο (εναλλακτικά, οποιαδήποτε άλλη κουβερτούρα ή διάφορα είδη σοκολάτας). Λίγο ηλιέλαιο.

  1. Σκουπίζετε καλά το καλούπι, να είναι απόλυτα στεγνό. Βάζετε ελάχιστο ηλιέλαιο σε καθαρό πανάκι και περνάτε εσωτερικά το καλούπι.

  2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

  3. Με ένα κουταλάκι ρίχνετε τη μισή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας σε κάθε μισό του καλουπιού και το γέρνετε προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε η σοκολάτα να γεμίσει ομοιόμορφα το εσωτερικό του.

  4. Απλώνετε με ένα πινέλο λίγη λιωμένη σοκολάτα πάνω στις άκρες που θα κολλήσετε και κατόπιν συγκολλάτε το δύο μισά του καλουπιού. Σκουπίζετε όση σοκολάτα περισσεύει.

  5. Βάζετε το καλούπι στο ψυγείο μέχρι η σοκολάτα να κρυώσει εντελώς, 1-2 ώρες.

  6. Ανοίγετε το καλούπι στρίβοντας το μισό πάνω κομμάτι δεξιά-αριστερά μέχρι να ξεκολλήσει. Ξεκαλουπώνετε το αβγό και το τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί.

Προαιρετικό: Μπορείτε πριν από τη συγκόλληση να γεμίσετε το εσωτερικό με ζαχαρωτά, καραμελίτσες ή σοκολατάκια της προτίμησής σας.

Παραλλαγή: Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε μικρά σοκολατένια αβγά χρησιμοποιώντας περισσότερα καλούπια μικρού μεγέθους.

Χρήσιμη γνώση: Συνήθως οι σοκολάτες χωρίς ζάχαρη έχουν ως βασική γλυκαντική ουσία τη μαλτιτόλη, μια πολυόλη που αποδίδει περίπου 2,1 θερμίδες ανά γραμμάριο. Μπορεί επίσης να περιέχουν γλυκοζίτες στεβιόλης («στέβια») και άλλα γλυκαντικά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ