Σαραγλί με γλυκά του κουταλιού | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
16:01
24/3/2015

Σαραγλί με γλυκά του κουταλιού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πλησιάζοντας προς το Πάσχα, στη μέση της Σαρακοστής, δεν χρειάζεται να στερηθούμε τα γλυκά και σας προτείνουμε 3 μοναδικές, εύκολες, νηστίσιμες γλυκές συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Υλικά για 1 ταψί

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. γλυκό του κουταλιού

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα + 10 γαρίφαλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Eκτέλεση
Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού της αρεσκείας μας και τα ψιλοκόβουμε. Αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη τα φύλλα ένα ένα και τα διπλώνουμε στη μέση. Σε κάθε φύλλου τοποθετούμε μία βελόνα πλεξίματος και σκορπίζουμε κατά μήκος λίγο από το μείγμα των γλυκών. Τραβάμε και αφαιρούμε τη βελόνα για να δώσουμε στο σαραγλί την κυματιστή, σουρωμένη όψη. Αραδιάζουμε το ένα σαραγλί δίπλα στο άλλο στο ταψί χωρίς κενά μέχρι να γεμίσει όλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για μία ώρα.

Tip: Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Ξεφουρνίζουμε το γλυκό και το περιχύνουμε με το σιρόπι όσο είναι ζεστό.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ