ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχίζουμε το φασόλι της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε όλη τη μαύρη πάστα και τα σποράκια. Aλέθουμε στο multi ή στο μπλέντερ τα κάστανα με τη βανίλια, το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει λεία. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2 φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και το φασόλι της βανίλιας για να δώσει το άρωμά του. Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αβγών σ’ ένα μπολάκι. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφαιρούμε το φασόλι της βανίλιας και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Bάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε ξανά από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει χλιαρή. Γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα από τα κάστανα που είχαμε ετοιμάσει. Τα αραδιάζουμε σε μπολάκια σερβιρίσματος ή σε μία μεγάλη σουπιέρα. Περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με τη σαντιγί και τα αμύγδαλα.