Πουτίγκα μπομπέ | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
14:26
10/4/2008

Πουτίγκα μπομπέ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Εύκολο γλύκισμα για κάθε στιγμή!
Εύκολο γλύκισμα για κάθε στιγμή!

Τι έχουμε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γραμ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 200 γραμ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 7 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 5 κρόκους αβγών
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές λικέρ, μαρασκίνο
  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 5 κουταλιές ζάχαρη, μαύρη
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • Για το γαρνίρισμα του πιάτου:
  • φράουλες
  • σιρόπι

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης, καλά στυμμένα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου διαλυθούν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν και να πήξει ελαφρά το μείγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, το γιαούρτι και το λικέρ.

Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, ώστε να ενωθούν.

Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε σε κομματάκια, τις βάζουμε σε ένα μπολ με το κονιάκ και τις πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Καλύπτουμε τα φορμάκια με διαφανή μεμβράνη, ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματά τους.

Μοιράζουμε το μείγμα της κατσαρόλας στα φορμάκια και αφαιρούμε από το κέντρο λίγο από το μείγμα, ώστε να δημιουργηθεί μια λακκουβίτσα. Γεμίζουμε τη λακκουβίτσα με τις φράουλες, στραγγισμένες καλά και καλύπτουμε με την κρέμα που αφαιρέσαμε.

Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να παγώσει η κρέμα.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τις πουτίγκες, αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη, γαρνίρουμε με φράουλες, σιρόπι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για φράουλες να χρησιμοποιήσουμε βύσσινο γλυκό.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ