Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψήσιμο 45 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
-1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά και όλα τα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ετοιμάζουμε τη φόρμα του γλυκού αλείφοντας τη βάση και τις πλευρές της πρώτα με το βούτυρο, λίγο αλεύρι και με λίγη μαύρη ζάχαρη. Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες πριν το σερβίρουμε. Για διακόσμηση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένα καρύδια ή φέτες πορτοκαλιού.