Μπισκότα με σουσάμι στο άψε σβήσε αλά Pandespani | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
12:20
15/3/2015

Μπισκότα με σουσάμι στο άψε σβήσε αλά Pandespani

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τραγανά μπισκότα με σουσάμι από τα πιο ανάλαφρα, εύγευστα και υγιεινά μας προτείνει το Pandespani

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Διπλοψημένα, σύμφωνα με το όνομά τους, μπισκότα από το λατινικό bis (δύο φορές) και coquere, coctus (ψήνω, ψημένο), καθώς τα πρωτόπλαστα αφού ψήνονταν μία φορά ξανάμπα

Διπλοψημένα, σύμφωνα με το όνομά τους, μπισκότα από το λατινικό bis (δύο φορές) και coquere, coctus (ψήνω, ψημένο), καθώς τα πρωτόπλαστα αφού ψήνονταν μία φορά ξανάμπαιναν σε έναν αργό φούρνο για να στεγνώσουν εντελώς και να αποκτήσουν αυτόν τον τραγανό ήχο που όλοι αγαπάμε -τότε το έκαναν για πρακτικούς λόγους. Εμείς, τα φτιάξαμε με σουσάμι -κυρίως- και κάποια με σταφίδες και κολοκυθόσπορους για να τεστάρουμε τον συνδυασμό στον ουρανίσκο μας. Ο συνδυασμός πέρασε το τεστ επιτυχώς.

Η εύκολη αποθήκευση και η συντήρησή τους σε βάθος χρόνου είναι οι δύο πολύ σημαντικοί λόγοι που συνέβαλαν στο να γίνουν τα μπισκότα διεθνώς αγαπημένα από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δημιουργίας τους. Λέγεται πως οι Αιγύπτιοι ναύτες κουβαλούσαν μαζί τους επίπεδα, εύθραυστα αρτοκατασκευάσματα από κεχρί, τα οποία ονόμαζαν dhourra ενώ οι Ρωμαίοι ονόμαζαν τα δικά τουςbuccellum. Το αντίστοιχο ελληνικό μπισκότο λεγόταν διπυρίτης άρτος ή πλακούντας.

Τα μπισκότα πέραν του ότι ήταν ο βασικός εφοδιασμός των πλοίων, έπαιξαν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στον Α” Παγκόσμιο πόλεμο για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Οι ναυτικοί, έχοντάς τα 4 φορές ψημένα τότε για να να κρατάνε περισσότερο, έπρεπε να τα βουτάνε σε κάποιο ποτό ή καφέ για να μπορέσουν να τα φάνε αφού ήταν πάρα πολύ σκληρά. Οι στρατιώτες από την άλλη, είχαν ως ημερήσια μερίδα 3 γαλέτες μπισκοτοψωμιού, αλλιώς hardtacks λόγω της μεγάλης τους θρεπτικής αξίας και της ευκολίας του μικρού μεγέθους τους. Ο τύπος αυτός του μπισκότου λεγόταν «στρατιωτικός άρτος» ή «άρτος του ναυτικού».

Σήμερα τα μπισκότα είναι απλά μια γαστρονομική πολυτέλεια. Τα απλώς ψημένα σιτηρά έχουν εμπλουτιστεί με ζάχαρη, λιπαρά, αβγά, φρούτα, μέλι, σοκολάτα κ.α. υλικά, τα οποία από πολύ μικρή ηλικία ο άνθρωπος συμπεριλαμβάνει στην διατροφή του. Τα βρέφη και τα νήπια απολαμβάνουν νόστιμα, υψηλής θρεπτικής αξίας μπισκότα που λιώνουν εύκολα στο στόμα και καταπίνονται χωρίς φόβο πνιγμού. Τα μεγαλύτερα “παιδιά, οι ενήλικες, χρησιμοποιούν τα μπισκότα σαν μια εύκολη και γρήγορη λύση σνακ για τη δουλειά, για τραταρίσματα, για ταξίδια, για επιδόρπιο, συνοδευτικό για το πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό κ.ο.κ.

Τα τραγανά μπισκότα με σουσάμι της συνταγής είναι από τα πιο ανάλαφρα, εύγευστα και υγιεινά (τηρουμένων των αναλογιών) και από τα πιο εύκολα homemade. Δεν είναι υπερβολικά γλυκά, το ξύσμα τους δίνει άρωμα και το μέλι μια ελαφριά μαστιχωτή υφή. Αφήνουν επίσης χώρο για πολλές παρεμβάσεις περαιτέρω, με βάση την ατομική έμπνευση και τα υλικά που αρέσουν στον καθένα.

Κάνε κλικ στην επόμενη σελίδα και δες βήμα-βήμα τη συνταγή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αυστριακό μούσλι