Μπισκότα καρδιές με μαρμελάδα (Τα αγαπημένα της Μέριλ Στριπ) | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
16:15
10/11/2016

Μπισκότα καρδιές με μαρμελάδα (Τα αγαπημένα της Μέριλ Στριπ)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αυτά τα μπισκοτάκια λατρεύει η Μeryl Streep

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας - 1 κουταλάκι του γλυκού
2/3 του φλιτζανιού αμύγδαλα, λεπτοαλεσμένα
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
Μαρμελάδα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια - τυλίγουμε το καθένα σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. 

Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο δουλεύουμε το κάθε ζυμαράκι και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Στη συνέχεια κόβουμε με τα κουπάτ καρδούλες. 

Βάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν όταν φουσκώσουν.  Σχηματίζουμε μια μικρή λακουβίτσα στο μέσο του κάθε μπισκότου και προσθέτουμε μέσα τη μαρμελάδα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ