Μουσταλευριά σπιτική | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
14:26
5/12/2011

Μουσταλευριά σπιτική

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο μούστος συμμετέχει στη μαγειρική ήδη από την αρχαιότητα και η μουσταλευριά παραμένει γλυκιά αγαπημένη.

Βράζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά 5 ποτήρια καθαρό μούστο, 1 ποτήρι αλεύρι σταρένιο, 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι χοντρό, 2 κουταλιές σούπας μέλι, λίγη κανέλα, μερικά κανελογαρίφαλα και 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.

Μόλις είναι έτοιμη, τη μοιράζουμε σε μπολ ή γυάλινα πιατάκια και γαρνίρουμε με καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα ή κουκουναρόσπορο.

Από τη Νίκη Μηταρέα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ