Μους σαμπάνιας | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
13:20
30/12/2008

Μους σαμπάνιας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υλικά:

  • 150 γρ. σαμπάνια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνας
  • 150 γρ. έτοιμη σαντιγί

Για το ζελέ φράουλα:

  • 100 γρ. φράουλα πουρέ
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ φράουλα: γΡίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν γΚαθαρίζουμε τις φράουλες και τις αλέθουμε για να φτιάξουμε πουρέ γΡίχνουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε.

Οταν λιώσει η ζελατίνα το μείγμα είναι έτοιμο

Το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό μικρό ταψάκι (ή άλλο στρογγυλό σκεύος) ώστε να πάρει κυκλική μορφή και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μους:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 150 γρ. σαμπάνια

Προσθέτουμε 50 γρ. ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνας

Ανακατεύουμε

Οταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βουτάμε σε ένα μεγάλο σκεύος με κρύο νερό για να κρυώσει

Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί

Οταν κρυώσει το μείγμα σαμπάνιας το προσθέτουμε σιγά σιγά στη σαντιγί

Ετοιμη η μους! Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Πρόταση σερβιρίσματος:
Με ένα ποτήρι για σφηνάκια κόβουμε στρογγυλές φέτες από το ζελέ φράουλας

Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι λίγη μους και στη συνέχεια ένα στρογγυλό ζελεδάκι γΣυνεχίζουμε προσθέτοντας μους και ζελεδάκια μέχρι να γεμίσει το ποτήρι!

Από τον pastry chef Τάσο Πρωτοψάλτη, για την «Κουζίνα της Μαμάς».

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ