Μηλόπιτα με βατόμουρα και θρυμματισμένο ζυμάρι | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
16:13
3/1/2014

Μηλόπιτα με βατόμουρα και θρυμματισμένο ζυμάρι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μήλα με τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και την κανέλα

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40-45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 8 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. βατόμουρα κόκκινα ή μαύρα κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το θρυμματισμένο ζυμάρι

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 120 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • ελάχιστο αλάτι

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μήλα με τα βατόμουρα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20x20 εκ. Ετοιμάζουμε το θρυμματισμένο ζυμάρι τρίβοντας σε μπολ με τα χέρια όλα μαζί τα υλικά του έτσι ώστε να έχουμε ένα μείγμα θρυμματισμένου ζυμαριού. Το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε το γλύκισμα για 40-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Βασιλόπιτα σαν κέικ