Μαρμελάδα με βανίλιες αλά Pandespani | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
13:47
21/11/2014

Μαρμελάδα με βανίλιες αλά Pandespani

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια ωραία συνταγή με μαρμελάδα από μπουρνέλες μας προτείνει το Pandespani. Εθισμένοι πλέον officially στις μαρμελάδες, και με διάθεση τζογαδόρικη -όσες κι αν φτιάξουμε πάντα θα θέλουμε κι άλλες- σήμερα θα δοκιμάσουμε μαρμελάδα με βανίλιες -εκείνα τα φρούτα ναι, αγνώστου πατρός… Μαρμελάδα με γεύση, άρωμα και χρώμα στο έπακρο. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p style= text-align: center; > 	<span style= color:#800080; ><span style= font-size:14px; ><strong>Η συνταγή </strong></span></span> </p>  <span style= color:#800080; ><strong>Προετοιμασία: </strong>

Η συνταγή 

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά και 25 το μαγείρεμα. Μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη ζάχαρη, αν σας αρέσει η μαρμελάδα να είναι πιο γλυκιά. Θα χρειαστείτε για ασφάλεια ένα θερμόμετρο μαρμελάδας -υπάρχει ακόμη και στα σουπερμάρκετ και κάνει ως 5 ευρώ.  Αν δεν έχετε, ακολουθείστε τους χρόνους που αναγράφονται και προσέξτε τις θερμοκρασίες. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Υλικά (για 3 βαζάκια των 300 γραμ.)
1 κιλό βανίλιες καθαρισμένες από τα κουκούτσια
400-450 γραμ. ζάχαρη
60 ml νερό
80 γραμ. ζάχαρη (χωριστά) και 20 γραμ. πηκτίνη
χυμός από 1 μέτριο λεμόνι (60 ml)
μερικές σταγόνες βανίλια Ετοιμάζετε τα φρούτα: Τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε ίδιου μεγέθους κομμάτια κατά το δυνατόν. Αφήνετε τη φλούδα -είναι αυτή που υπογραμμίζει την υφή και δίνει καταπληκτικό έντονο κόκκινο χρώμα στο αποτέλεσμα. Βάλτε επίσης στην κατάψυξη ένα μικρό πιατάκι να κρυώσει όσο κάνετε την μαρμελάδα για να ελέγξετε το ?δέσιμό? της στο τέλος. Κάνετε την μαρμελάδα με βανίλιες: Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και μέτρια φωτιά βάζετε τις καθαρισμένες βανίλιες με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνετε να ζεσταθούν ανακατεύοντας μερικές φορές με ξύλινη κουτάλα και η ζάχαρη να λιώσει δημιουργώντας ένα ελαφρύ σιρόπι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, κατεβάζετε τη φωτιά σε χαμηλότερη από την μέτρα και μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας δυο φορές ανά 5λεπτο. Βγάζετε το καπάκι, ανεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια και ξαφρίζετε, αν χρειάζεται. Όταν αρχίζει να βράζει κανονικά (σε 1-3 λεπτά περίπου) και η μαρμελάδα έχει πιάσει την θερμοκρασία των 100 βαθμών C, προσθέτετε το μείγμα ζάχαρης ? πηκτίνης που έχετε ανακατέψει προηγουμένως, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Βράζετε άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (όχι παραπάνω). Αποσύρετε και ελέγχετε το ?δέσιμο? της μάρμελάδας, βάζοντας μια μικρή ποσότητα στο παγωμένο πιατάκι. Θα πρέπει το κουτάλι να ανοίγει  μια ευκρινή γραμμή, περνώντας την, που να μένει. Επιτρέψτε  λίγο να κρυώσει και μεταφέρετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Σημείωση: Ο απλός τρόπος για να αποστειρωθούν τα καθαρά βάζα είναι να τα βάλετε μέχρι το λαιμό σχεδόν σε κατσαρόλα με νερό, το οποίο θα φέρετε σε σημείο βρασμού για μερικά λεπτά ή στο φούρνο, στους 100 βαθμούς για ένα 20λεπτο. Δείτε σχετικά και τις άλλες συνταγές μας με μαρμελάδες. Σερβίρισμα: Για πρωινό πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, με λίγο βούτυρο αλλά και με αλμυρά τυριά για το contrast, ή για επιδόρπιο πάνω σε ζουμερή τάρτα. Η μαρμελάδα με βανίλιες θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Περισσότερες συνταγές αλά Pandespani μπορείς να βρεις πατώντας εδώ. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ