Υλικά (για μια πιατέλα)
Για τη ζύμη:
Για το σιρόπι:
Εκτέλεση
1. Αν χρησιμοποιήσετε μαγιά ή προζύμι, τα ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ με μισό κιλό αλεύρι και λίγο ζεστό νερό.
2. Την επομένη προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνετε να φουσκώσει. Μετά τη χωρίζετε σε κομμάτια, τα πλάθετε σχοινάκια, τα κόβετε παραλληλόγραμμα σαν λουκούμια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
3. Μόλις τα βγάλετε, τα βουτάτε στο σιρόπι που έχετε στο μεταξύ ετοιμάσει και το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.