Λευκός κορμός με σαντιγί | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
12:14
3/7/2009

Λευκός κορμός με σαντιγί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ιδανικό και για μπουφέ!

Τι έχουμε:

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αβγά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Κλασικό
  • 1 1/4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
  • 1 λαδόκολλα

Για τη σαντιγί:

  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Τι κάνουμε:
Μισή ώρα πριν φτιάξουμε το παντεσπάνι για τον κόρμο, βγάζουμε από το ψυγείο τα αβγά και το Βιτάμ Κλασικό για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κοσκινισμένο, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αβγά και κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε το Βιτάμ Κλασικό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και μόλις απορροφηθεί δυναμώνουμε την ταχύτητα και αφήνουμε τα υλικά να ανακατευτούν, για 2 λεπτά ακόμη, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές, παχύρρευστο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ρηχό ταψί με το Βιτάμ Soft, στρώνουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να ξεπερνάει το 1,5 εκατοστό σε ύψος.

Ψήνουμε το μείγμα, στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαντιγί.

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, μαζί με τη βανίλια, ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει η σαντιγί.

Μόλις το παντεσπάνι ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε μια επιφάνεια, βγάζουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και με μια σπάτουλα απλώνουμε τη σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρολό.

Οσο ο κορμός είναι ακόμη χλιαρός, τον βάζουμε στο ψυγείο, για μία τουλάχιστον ώρα και όταν θέλουμε να σερβίρουμε, τον κόβουμε και τον πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή
Ο λευκός κορμός σε αντίθεση με τον σοκολατένιο, πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο, επειδή περιέχει σαντιγί.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Τσάι.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Κιουνεφέ