Κρουασάν με αμύγδαλο | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
15:45
12/9/2014

Κρουασάν με αμύγδαλο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι σημαντικό για τη συνταγή τα κρουασάν να έχουν φτιαχτεί ή αγοραστεί την προηγούμενη μέρα. Πρώτο μας μέλημα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι: Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το λικέρ και το ξύσμα για 1 λεπτό μόνο και το βγάζουμε από τη φωτιά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 μέρα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 6 μεγάλα κρουασάν βουτύρου φτιαγμένα ή αγορασμένα
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο εφιλέ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι

  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι νερό

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε μορφή σκόνης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι

EKTEΛEΣH
Είναι σημαντικό για τη συνταγή τα κρουασάν να έχουν φτιαχτεί ή αγοραστεί την προηγούμενη μέρα. Πρώτο μας μέλημα είναι να ετοιμάσουμε το σιρόπι: Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το λικέρ και το ξύσμα για 1 λεπτό μόνο και το βγάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε καλά σε μπολ το τριμμένο αμύγδαλο με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ χειρός μέχρι να πάρει την υφή κρέμας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Βουτάμε τα κρουασάν ένα ένα στο σιρόπι.

Στη συνέχεια, τα κόβουμε προσεκτικά στη μέση οριζόντια. Απλώνουμε με κουτάλι μία κουταλιά γέμιση πάνω στο ένα κομμάτι του κάθε κρουασάν και το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι. Απλώνουμε λίγη γέμιση και στην επιφάνεια του δεύτερου κομματιού και πασπαλίζουμε με λίγο από το εφιλέ του αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κρουασάν. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το απόλυτο τιραμισού