Τι έχουμε:
Για το μείγμα της σοκολάτας:
Για το γαρνίρισμα:
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Μόλις η μαρέγκα φουσκώσει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τους κρόκους, αναμειγνύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τον ίδιο τρόπο, έως ότου απορροφηθούν. Κατόπιν, προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη και το ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ, ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, αφού προηγουμένως την έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και την έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Το υπόλοιπο μισό μείγμα το αφήνουμε μέσα στο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώσπου να ενωθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω στο λευκό μείγμα της φόρμας το μείγμα της σοκολάτας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με τη ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ζεστή σοκολάτα