Η συνταγή για τάρτα αχλάδι που μπορείς να φτιάξεις με το τσουρέκι που περίσσεψε | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
8:00
4/5

Η συνταγή για τάρτα αχλάδι που μπορείς να φτιάξεις με το τσουρέκι που περίσσεψε

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια νόστιμη πρόταση για να μην πάει χαμένο το τσουρέκι που περίσσεψε

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

 

Το τσουρέκι δε λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι, αλλά πολλές φορές, περισσεύει μεγαλύτερη ποσότητα απ'ότι είχαμε υπολογίσει. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μην πάει χαμένο αλλά και για να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις κάτι νέο;

Η συνταγή για δροσερό γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου

 

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για να φτιάξεις τάρτα αχλάδι με το τσουρέκι που περίσσεψε από το φετινό Πάσχα.

Υλικά
6 αχλάδια

10 μεγάλες φέτες τσουρέκι

λίγη μαργαρίνη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Άλειψε το τσουρέκι με τη μαργαρίνη και τοποθέτησε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πασπάλισε με τα αμύγδαλα και βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κόψε τα αχλάδια σε φέτες και βράσε τα μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Άφησε τα να βράσουν για περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα παχύρευστο σιρόπι.

Βάλε τα αχλάδια πάνω στη ζύμη από τσουρέκια και ρίξε το σιρόπι που περίσσεψε. Ψήσε για 10 λεπτά και σέρβιρε.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ