Γλυκό δαμάσκηνο | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
11:35
25/11/2009

Γλυκό δαμάσκηνο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Παίρνουμε 50 μεγάλα δαμάσκηνα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τη φλούδα και τα βάζουμε σε ένα πλαστικό σκεύος με νερό και 1/2 λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε το ασβεστόνερο, αραιώνοντας 2 κούπες ασβέστη σε νερό. Το σουρώνουμε και αφήνουμε τα δαμάσκηνα μέσα στο ασβεστόνερο μια ώρα, ώστε να σφίξουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε 1 κιλό ζάχαρη σε μια κούπα νερό μέχρι αυτή να λιώσει.

Ξεπλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε πάλι, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε βανίλια, αρμπαρόριζα και κανέλα και βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια που κλείνουν, με λάστιχο στο καπάκι. Τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς το γλυκό και μετά τα φυλάμε στο ψυγείο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ