ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Aφαιρούμε την κόρα από το τσουρέκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Aπλώνουμε το τσουρέκι σε μια βαθιά γυά- λινη πιατέλα και το ραντίζουμε με το ανθόνερο και το λικέρ μαστίχα. Aνακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό και την απλώνουμε πάνω από το τσουρέκι. Bράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 3/4 του γάλακτος με τη ζάχαρη και το άρωμα της βανίλιας. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το καυτό γάλα, ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Aπλώνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στο τσουρέκι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Bάζουμε στο ψυγείο το γλυκό (καλύτερα όλο το βράδυ) για να σφίξει η κρέμα. Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα.