Γεμιστά σύκα με σταφύλια | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
18:42
1/10/2008

Γεμιστά σύκα με σταφύλια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Εύκολο και γρήγορο

Υλικά για 4 μερίδες

4 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο 3 κουταλιές γκράπα (ιταλικό αλκοολούχο ποτό) 8 μεγάλα πράσινα σύκα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα 1 φλιτζάνι ρώγες από μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσια 4 κουταλιές καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Αναμιγνύετε τη μαρμελάδα με την γκράπα. Κόβετε τα σύκα στη μέση και τα βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τα αλείφετε με λίγο από το μίγμα της μαρμελάδας και τοποθετείτε από πάνω μερικές ρώγες σταφυλιού. Σκορπίζετε στην πιατέλα τις υπόλοιπες ρώγες, περιχύνετε με την καρυδόψιχα και σκεπάζετε με το μίγμα μαρμελάδας που έχει απομείνει.

Ανά μερίδα

Ενέργεια: 226 θερμίδες

Πρωτεϊνες: 2,5 g Υδατάνθρακες: 30,0 g Λιπαρά: 8,1 g Αλκοόλ: 3,8 g Φυτικές ίνες: 10,6 g.

Ξέρετε ότι: πιο γλυκιά ποικιλία σύκου θεωρείται η βασιλική, με τη βαθιά κόκκινη σάρκα; Εξίσου νόστιμες είναι και οι ποικιλίες με λευκή σάρκα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Συκολουκουμάδες