Αχλαδάκια Πάτμου | κουζινα , συνταγες , γλυκά | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ / ΓΛΥΚΑ
15:15
15/8/2016

Αχλαδάκια Πάτμου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο


Τα αμυγδαλωτά έχουν άλλο σχήμα

Υλικά:

Για το σιρόπι:

  • 2½ ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι ανθόνερο 
  • 3 κ.σ. μέλι

Για τα αχλαδάκια:

  • 1 kg αμύγδαλα ασπρισμένα σε σκόνη 
  • 2 kg φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. κακάο 
  • 2 κ.σ. μοσχοκάρυδο  λίγη κανέλα 
  • ½ kg καρύδια κομμένα
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 10΄. Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ, τα ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε. Τα πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού και τα περνάτε από την άχνη δύο φορές.

Συνταγή της Μαρίας Σκεμπέ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ