Υγιεινό σάντουιτς με τονοσαλατα σε μόλις 10 λεπτά | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:59
7/5

Υγιεινό σάντουιτς με τονοσαλατα σε μόλις 10 λεπτά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
(photo: @thevisualveggie)
<p>(photo: @thevisualveggie)<br />  </p>

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει τονοσαλάτα φτιαγμένη με αβοκάντο (ή ακόμα και αν έχεις), με αυτή την συνταγή, ετοιμάσου να απόλαυσεις ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό. Το αβοκάντο δίνει στη συνταγή μια υγιεινή και εξαιρετικά ικανοποιητική κρεμώδη υφή, ενώ το ψιλοκομμένο σέλινο, το κόκκινο κρεμμύδι και το κόκκινο πιπέρι προσθέτουν μια υπέροχη τραγανή γεύση. Μας αρέσει ιδιαίτερα η έντονη γεύση από το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα (χρησιμοποιήσαμε την κλασική κίτρινη μουστάρδα). Άλειψε την τονοσαλάτα ανάμεσα στις φέτες ψωμιού σου, και θα έχεις ένα λαχταριστό σάντουιτς σε μόλις 10 λεπτά.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Συστατικά

Για το dressing

2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λεμονιού

4 κουτ. κλασική κίτρινη μουστάρδα

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

1/4 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη σαλάτα

3/4 γ. αγγούρι, ψιλοκομμένο

1/4 γ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 γ. κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο πιπέρι, σε κύβους

1/4 γ. σέλινο, σε κύβους

1/4 γ. φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα

2 μεγάλα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, κομένα σε κύβους

Ντοματίνια, αν θέλεις

2 (140 γρ) κουτιά κιτρινόψαρου τόνου, στραγγισμένα, κατά προτίμηση συσκευασμένα με λάδι

8 φέτες ολικής αλέσεως ή ότι άλλο ψωμί θες

Εκτέλεση

Κάνε το dressing: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα ελαφρά το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες πιπεριού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενώ χτυπάς, σιγόβρασε αργά το ελαιόλαδο στο μείγμα χυμού λεμονιού μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

Φτιάξε τη σαλάτα: Πρόσθεσε το αγγούρι, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σέλινο (αν θέλεις και ντοματίνια) και το κόλιαντρο στο dressing. Mετά βάλε το αβοκάντο και ανακάτεψε λιώνοντας ελαφρώς με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί ένας πολύ χοντρός πουρές. Έπειτα βάλε τον τόνο στο μείγμα αβοκάντο, αφήνοντάς τον να χωριστεί σε κομμάτια μεγέθους ενός δαγκώματος ή μικρότερα.

Βάλε τη σαλάτα πάνω από 4 κομμάτια ψωμιού σαν μεγάλο σάντουιτς.

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ