Χρυσοί σκούφοι 2014: Το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
10:08
20/3/2014

Χρυσοί σκούφοι 2014: Το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

1 αστέρι Michelin, 4 Χρυσοί Σκούφοι και 3 βραβεία Ελληνικής Κουζίνας απαριθμεί πλέον ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του για το 2014!

Το Etrusco στην Κέρκυρα, με 2 Χρυσούς Σκούφους, ανακηρύχτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα βραβεύτηκε ως το καλύτερο Ελληνικό εστιατόριο για την πρωτοποριακή του κουζίνα, με τις Κερκυραϊκές αποχρώσεις, που αντικατοπτρίζουν την απόφαση που πήρε πριν από χρόνια ο Έκτορας Μποτρίνι: να μελετήσει την παράδοση του νησιού του και να αποδώσει με τα δικά του χρώματα τον τόπο του και όλα αυτά που έμαθε να αγαπά και να γεύεται σε αυτόν από μικρό παιδί.

Ακολουθεί, δυναμικά πλέον, το Bortini’s στην Αθήνα που πλέον απέκτησε το 1ο του ΑΣΤΕΡΙ MICHELIN ενώ για 3η συνεχή χρονιά κέρδισε και αυτό Χρυσό Σκούφο ρεμβάζοντας από τη δεύτερη θέση με βαθμολογία 16/20 και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας!

Το Botrini’s στην Αθήνα αποτελεί ξεχωρίζει αφού αντικατοπτρίζει την πλήρη δικαίωση της απόφασης του Έκτορα να το διατηρήσει στην ίδια γραμμή πλεύσης προσφέροντας, όσο αυτό είναι εφικτό-χωρίς το μποστάνι του- την απαράμιλλη ποιότητα που απολαμβάνει ο κόσμος κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο Etrusco στην Κέρκυρα...

Τέλος, το Ettore Botrini Group, απαριθμεί έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο παράλληλα με ακόμη ένα βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το νέο εστιατόριο στη Ρόδο, το Botrini’s Rhodes, το οποίο είναι στημένο στο ίδιο πνεύμα με τα άλλα δύο, στις παρυφές της παλιάς πόλης της Ρόδου, αναζητώντας τα κοινά στοιχεία της Δωδεκανησιακής κουζίνας με αυτήν της Κερκυραϊκής.

Το Ettore Botrini Group και με τις φετινές βραβεύσεις και διακρίσεις που αποτελούν την συνέχιση μιας ξεχωριστής δημιουργικής περιόδου, στοχεύει να δώσει σε πολλούς νέους chef το ερέθισμα να «επισκεφτούν» ξανά τον τόπο τους μελετώντας, δημιουργικά, την κουζίνα 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ