Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα, η αυτού υψηλότητα της γηραιάς Αλβιώνας | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
16:00
10/12/2018

Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα, η αυτού υψηλότητα της γηραιάς Αλβιώνας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Βρετανικά Χριστούγεννα χωρίς πουτίγκα δεν νοούνται και παρόλο που κάποιοι υποστηρίζουν ότι η παραδοσιακή Christmas (ή Plum) Pudding έχει κατέβει από το θρόνο της για χάρη άλλων ελαφρύτερων γλυκών, παραμένει ακόμη μια πολύ δημοφιλής επιλογή για να κλείσει το χριστουγεννιάτικο δείπνο. 

Η σημερινή εκδοχή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας διαφέρει πολύ από αυτό που ήταν αρχικά.  Προέρχεται από τον γνωστό χυλό porridge που τον 14ο αιώνα λεγόταν Frumenty και φτιαχνόταν από βρασμένο σπασμένο σιτάρι  από όπου πήρε και το όνομά του (στα λατινικά frumentum σημαίνει σπόρος, καρπός). Το frumenty περιείχε κομμάτια μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος, σιτάρι, σταφίδες, μπαχαρικά και κρασί. Έμοιαζε περισσότερο με σούπα και το έτρωγαν την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ