Τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά την ημερομηνία λήξης | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
16:32
4/11/2016

Τρόφιμα που καταναλώνονται και μετά την ημερομηνία λήξης

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που αν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερες ημέρες ανέπαφα κι ασφαλή για κατανάλωση.  Μάθε ποιές τροφές μπορείς να καταναλώσεις ακόμη κι αν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης και για πόσες ημέρες μετά. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<h4>Αυγά</h4>  <p>Αν τα αυγά διατηρηθούν σωστά και μέσα στο ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία παραγωγής. </p>  <p><strong>Tips:</strong></p>  <p>- Γ

Αυγά

Αν τα αυγά διατηρηθούν σωστά και μέσα στο ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία παραγωγής.

Tips:

- Για να ξεχωρίσεις τα μπαγιάτικα από τα φρέσκα αυγά κάνε το κόλπο με το νερ. Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξεις.

- Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις ότι το αυγό είναι χαλασμένο είναι η υφή του και η οσμή. Αν μόλις το σπάσεις είναι δύσοσμο, έχει ήδη χαλάσει, το ίδιο κι αν ο κρόκος απλώνει και το απράδι είναι νερουλό.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ