Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που αν αποθηκευτούν σωστά μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερες ημέρες ανέπαφα κι ασφαλή για κατανάλωση. Μάθε ποιές τροφές μπορείς να καταναλώσεις ακόμη κι αν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης και για πόσες ημέρες μετά.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ |
1 / 4 |
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ |
Αν τα αυγά διατηρηθούν σωστά και μέσα στο ψυγείο μπορούν να καταναλωθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία παραγωγής.
Tips:
- Για να ξεχωρίσεις τα μπαγιάτικα από τα φρέσκα αυγά κάνε το κόλπο με το νερ. Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια καλύτερα να το πετάξεις.
- Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις ότι το αυγό είναι χαλασμένο είναι η υφή του και η οσμή. Αν μόλις το σπάσεις είναι δύσοσμο, έχει ήδη χαλάσει, το ίδιο κι αν ο κρόκος απλώνει και το απράδι είναι νερουλό.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ |
1 / 4 |
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ |