Όλοι έχουμε φάει του... "σκασμού" και δίνουμε υποσχέσεις για αυστηρή δίαιτα και τα σχετικά. Μήπως να το πηγαίναμε πιο διακριτικά όμως;
Δεν χρειάζεται να το "κόψεις" το φαγητό. Απλά να προσέξεις. Δες ΕΔΩ τις συμβουλές του ειδικού για ομαλή επιστροφή στην πραγματικότητα και πιο κάτω τρεις ιδέες για γεύματα νόστιμα, δυναμωτικά αλλά και πιο ελαφρά...
Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα
Υλικά
Για τη σος
Εκτέλεση
Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Yστερα από 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας ώστε να τα βγάλουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.
Tip: Aυτή η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.
Διάβασε επίσης: Πώς θα διώξεις τη μυρωδιά σκόρδου από τα χέρια σου
Μακαρονοσαλάτα με σολομό ή καπνιστή πέστροφα
Υλικά
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε φρέσκο πιπεράκι κατά το δοκούν. Καλή όρεξη!
Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs
Χωριάτικη με φιογκάκι και ανθότυρο
Υλικά για 6-8 άτομα
Για το dressing
Eκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι. Αναμειγνύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις ελιές, τα ντοματίνια, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα αρωματικά. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέσα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα.
Δες και αυτό: Η πιο light μπεσαμέλ είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις