Τρεις σαλάτες για ελαφρά γεύματα μετά τις γιορτές | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:49
2/1

Τρεις σαλάτες για ελαφρά γεύματα μετά τις γιορτές

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλοι έχουμε φάει του... "σκασμού" και δίνουμε υποσχέσεις για αυστηρή δίαιτα και τα σχετικά. Μήπως να το πηγαίναμε πιο διακριτικά όμως;

Δεν χρειάζεται να το "κόψεις" το φαγητό. Απλά να προσέξεις. Δες ΕΔΩ τις συμβουλές του ειδικού για ομαλή επιστροφή στην πραγματικότητα και πιο κάτω τρεις ιδέες για γεύματα νόστιμα, δυναμωτικά αλλά και πιο ελαφρά...

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

Υλικά

  • 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1,5-2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια

Για τη σος

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Εκτέλεση
Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Yστερα από 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας ώστε να τα βγάλουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.

Tip: Aυτή η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.

Διάβασε επίσης: Πώς θα διώξεις τη μυρωδιά σκόρδου από τα χέρια σου

 

Μακαρονοσαλάτα με σολομό ή καπνιστή πέστροφα

Υλικά

  • Μία συσκευασία ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1/2 φλιτζάκι κατίκι Δομοκού
  • 1/3 φλιτζάνι άνηθος
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα βρασμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 300 γρ. σολομό ή πέστροφα σε κομματάκια
     

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε φρέσκο πιπεράκι κατά το δοκούν. Καλή όρεξη!

Διάβασε επίσης: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs

 

Χωριάτικη με φιογκάκι και ανθότυρο

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 300 γρ. Φιογκάκι
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου και δυόσμου

Για το dressing

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι balsamico λευκό
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι. Αναμειγνύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τις ελιές, τα ντοματίνια, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα αρωματικά. Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα υλικά για το dressing μέσα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα πριν από το σερβίρισμα.

Δες και αυτό: Η πιο light μπεσαμέλ είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ