Τραγανά στικς κολοκυθιού: Το πεντανόστιμο ορεκτικό μαγειρεμένο υγιεινά | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:00
15/1

Τραγανά στικς κολοκυθιού: Το πεντανόστιμο ορεκτικό μαγειρεμένο υγιεινά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης μας εξηγεί πώς να φτιάξουμε την αγαπημένη λιχουδιά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι.

"Τραγανά και γεμάτα γεύση, με λίγα λιπαρά, τα στικς συνδυάζονται άψογα με την σος και κάνουν έναν ακόμα καλύτερο συνδυασμό με μια κρύα μπύρα! Είναι καλύτερα να τα φάτε φρέσκα από το φούρνο μόλις έχουν λίγο κρυώσει. Μπορείτε να αλλάξετε τις ποσότητες για το σκόρδο, αν δεν σας αρέσει πολύ, ή προσθέσετε και κάποια μπαχαρικά όπως λίγο καγιέν ή λίγο κύμινο. Η ποσότητα που θα πάρετε έχει να κάνει από το πόσο μεγάλο είναι το κολοκύθι, οπότε αναλόγως αλλάζουν και οι ποσότητες στα υπόλοιπα υλικά", συμβουλεύει ο Σπύρος Παγιατάκης. Καλή επιτυχία.

Δοκίμασε επίσης: Φαλάφελ με μαυρομάτικα φασόλια (αντί για ρεβίθια) από τον Σπύρο Παγιατάκη

Υλικά
2 μέτρια κολοκύθια κομμένα όπως σε μακριά στικς
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι
5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο σε ψίχουλα σε ένα μούλτι 
αλεύρι
Αλάτι 
Πιπέρι 
1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κουταλάκια ψιλοκομμένο δυόσμο
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουμε τα στικς του κολοκυθιού, τα περνάμε από το αυγό και μετά στο τριμμένο ψωμί στο οποίο έχουμε προσθέσει τη σκόνη του σκόρδου, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα παναρισμένα στικς σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως. 
Για το ντιπ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο λάδι, αλάτι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

livetobake.gr
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ