Το νόστιμο ταχίνι στη διατροφή & τη μαγειρική | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
12:20
3/3/2015

Το νόστιμο ταχίνι στη διατροφή & τη μαγειρική

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Με ταχίνι δε φτιάχνουμε μόνο νόστιμο χαλβά αλλά πολλά άλλα υπέροχα γλυκά και φαγητά. Μάθε γιατί να το βάλεις στη διατροφή σου αλλά και πώς θα φτιάξεις υπέροχες συνταγές με βάση το ταχίνι. Όλα συγκεντρωμένα σε ένα άρθρο. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Oταν μιλάμε για το ταχίνι, εννοούμε ουσιαστικά το σουσάμι, αφού πρόκειται για ένα προϊόν του σουσαμιού, πραγματικά αγνά και ωφέλιμα, συστατικά που λαοί όπως οι Ασσύριοι και οι Αιγύπτιοι αλλά και

Oταν μιλάμε για το ταχίνι, εννοούμε ουσιαστικά το σουσάμι, αφού πρόκειται για ένα προϊόν του σουσαμιού, πραγματικά αγνά και ωφέλιμα, συστατικά που λαοί όπως οι Ασσύριοι και οι Αιγύπτιοι αλλά και οι Κινέζοι είχαν ανακαλύψει χιλιάδες χρόνια πριν. 

Ήδη από την αρχαιότητας οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες είχαν πάντοτε μαζί τους σπόρους σουσαμιού, για να διαθέτουν ένα τρόφιμο που θα τους έδινε πολλή ενέργεια, ώστε να αντεπεξέλθουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αφού το προϊόν συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με ικανοποιητική θερμιδική απόδοση, αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας. 

Μάθε γιατί να χρησιμοποιείς το ταχίνι στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, στην επόμενη σελίδα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ