Τι να μην παραγγέλνεις από το μενού εστιατορίου & γιατί | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
15:13
3/1/2017

Τι να μην παραγγέλνεις από το μενού εστιατορίου & γιατί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υπάρχουν φαγητά που καλό είναι ν΄αποφεύγονται όταν τρώμε έξω; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι αντικειμενική και σίγουρα έχει να κάνει με τα γευστικά γούστα του καθενός. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες. 

Θαλασσινά μακριά από θάλασσα 

Καλό είναι ν΄αποφεύγονται τα θαλασσινά σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χμλ από τη θάλασσα γιατί προφανώς δε θα είναι φρέσκα αλλά καταψυγμένα. 

Φαγητά που δεν έχουν να κάνουν με το ύφος του εστιατορίου 

Αν παραγγείλεις πίτσα σε κινέζικο ή μπριζόλα σε πιτσαρία, δεν εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα. Σε ψαροταβέρνα πάρε ψάρι και σε ψησταριά κρέας. Στο ιταλικό πίτσα και ζυμαρικά και στο γιαπωνέζικο σούσι, τόσο απλά. 

Τα σπέσιαλ πιάτα 

Είναι η συμβουλή των περισσοτέρων σεφ: μακριά από την παγίδα του σπέσιλα. Συνήθως είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται με... ότι μένει. Όχι κατά κανόνα αλλά καλό είναι να προσέχουμε. 

Ψητό κοτόπουλο

Απλούστατα γιατί μπορείς να το φας και στο σπίτι σου. Βγήκες έξω για φαγητό, παρήγγειλε κάτι που δεν το τρως κάθε ημέρα. 

Αυτό που ακούγεται εύηχο αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι είναι 

Αν ο κατάλογος είναι γραμμένος στη γαλλική, ιταλική ή αλλη γλώσσα κι εσένα οι γνώσεις σου περιορίζονται στο oui και το si, μη το διακινδυνεύεις. Καλύτερα να ξέρεις τι τρως. 

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

 

 

 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ