Συμβουλές μαγειρικής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
11:42
30/10/2015

Συμβουλές μαγειρικής από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Aπό τις πιο δύσκολες αποστολές για μια μητέρα είναι να μάθει στο παιδί της να τρώει τις σωστές τροφές, μία από τις οποίες είναι και τα λαχανικά. H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει «εναλλακτικούς τρόπους» μαγειρέματος, για να το κάνουμε να τις αγαπήσει και μας περιγράφει πως ξεκίνησε το δικό της «παραμύθι» στο μαγικό χώρο της κουζίνας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βραβευμένη σεφ, αλλά περισσότερο παθιασμένη μαγείρισσα - όπως λέει η ίδια -  δίνει σύμβουλές για ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

 

«Από πολύ μικρή γοητεύτηκα από το χώρο της κουζίνας. Μου άρεσαν οι μυρωδιές, οι ήχοι της, όλα αυτά που έβλεπα. Παρατηρώντας την μητέρα μου να μαγειρεύει, όλο αυτό μου κινούσε την περιέργεια, με μάγευε. Σιγά-σιγά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ρώταγα πάρα πολύ και μετά όλα αυτά που μάθαινα ήθελα να τα κάνω πράξη. Έτσι ξεκίνησε το παραμύθι για μένα στο χώρο της κουζίνας».

Ξεκινώντας από την Πάρο, πλέον η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει εξελιχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, μαγειρεύοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως είναι το δείπνο στα βραβεία Gabby ή σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική με επιφανείς ανθρώπους.

«Νιώθω πολύ περήφανη όταν μαγειρεύω ελληνικό φαγητό στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη γιατί ξέρω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα και το βλέπω στις εκφράσεις των ανθρώπων που τα γεύονται και σε αυτά που μου λένε μετά. Το τελευταίο πού έκανα ήταν στην Αμερική το γεύμα για το "Ηellenic Initiative" που προεδρεύει ο Μπιλ Κλίντον. Αυτό που του άρεσε πολύ ήταν το ψάρι φρικασέ με σελινόριζες. Μου έστειλε τις καλύτερες εντυπώσεις του, ότι είναι πάρα πολύ ελαφρύ, νόστιμο. Ρώτησε για την συνταγή και του είπα ότι είναι βασισμένη σε μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή».

Το φετινό καλοκαίρι επιφύλασσε μια μεγάλη τιμή και διάκριση στην Α. Μπαρμπαρίγου που ήρθε από το ισπανικό περιοδικό «Ηοla». Κυκλοφόρησε μια ειδική, πολυτελή, διεθνή έκδοση, το περιεχόμενο της οποίας αφορούσε τις καλύτερες συνταγές και κουζίνες από όλον τον κόσμο. Από την Ελλάδα, επέλεξαν να συμπεριλάβουν τις δικές της ελληνικές συνταγές.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σε αυτή την ειδική έκδοση του «Ηola». Βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλοί καταξιωμένους ξένους συναδέλφους. Επέλεξαν μόνοι τους από το βιβλίο μου κάποιες συνταγές οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα,αλλά είναι λίγο «πειραγμένες» χρησιμοποιώντας πάντα ελληνικά υλικά. Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη που είμαι σε αυτό το τεύχος.

Υπάρχουν όμως διαφορές με την ισπανική κουζίνα; 

 

«Έχουμε μία κοινή πορεία με την ισπανική κουζίνα, χρησιμοποιούμε σχεδόν τα ίδια υλικά απλά οι ισπανοί σεφ είναι σε μία άλλη κλίμακα, έχουν ανεβάσει την ισπανική κουζίνα σε άλλο επίπεδο και πιστεύω ότι κάποια στιγμή και η ελληνική θα ανέβει στο ίδιο επίπεδο. Η ελληνική γεύση είναι κορυφαία αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο είναι η ισπανική».

Η σεφ ακόμα, προτείνει έξυπνους τρόπους μαγειρέματος για να αγαπήσουν τα παιδιά το υγιεινό φαγητό, αλλά και μία «περίεργη» σε συνδυασμό συνταγή για μεγάλους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ