Ριζότο για κάθε γούστο! Tips & συνταγές για να διαλέξεις | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
8:52
11/7/2016

Ριζότο για κάθε γούστο! Tips & συνταγές για να διαλέξεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο, σπαράγγια, κρόκος κοζάνης, κάστανα, θαλασσινά, ακόμη και κουνουπίδι ή πατζάρι, είναι μερικά μόνο από τα κύρια συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε γευστικό ριζότο. Σου δίνουμε ιδέες αλλά και συνταγές για να εντυπωσιάσεις. 

Πώς πρέπει να φτιαχτεί το ριζότο για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Το σωστό ανακάτεμα αλλά και λίγηξ προσοχή είναι από τα πιο βασικά μυστικά τεχνικής. Επειδή όμως στο ριζότο το άρωμα και η γεύση έχουν εξίσου ίδια σημασία, το κλειδί βρίσκεται στο ρύζι αλλά και το ζωμό.

Πριν δεις τις προτάσεις μας, μην παραλείψεις να θυμηθείς τις συμβουλές που έχουμε δώσει σε παλαιότερο άρθρο μας για το πιο τέλειο και γευστικό ριζότο εδώ. 

 

Ριζότο κοτόπουλου με μανιτάρια

Διαφορετικός συνδυασμός 

Γίνεται με βραστό ή ψητό κοτόπουλο ανάλογα με την προτίμηση και ταιριάζει τέλεια με Ασύρτικο κρασί.

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με μύδια κρασάτα

Με αέρα θάλασσας 

Μια ωραία συνταγή για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά. Η συνταγή δέχεται και παραλλαγή καθώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μύδια με στρείδια ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία στον καθαρισμό και στο άχνισμα. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με σπαράγγια

Απλό, γρήγορο, γευστικό και υγιεινό

Από τους πιο κλασικούς συνδιασμούς με λαχανικά, τα σπαράγγια γίνονται βάση για ένα υπέροχο ριζότο. Ακίόμη κι αν δεν είναι η εποχή τους ή δε βρούμε φρέσκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα, φροντίζοντας όμως να τα αποψύξουμε καλά. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με κουνουπίδι, πατάτες και μανιτάρια

Έτσι και τα παιδιά θα φάνε κουνουπίδι 

Θα μπορούσες να φανταστείς ριζότο με κουνουπίδι; Κι όμως γίνεται και είναι απίστευτα γευστικό κι αρωματικό. Μοσχοκάρυδο, ελίτσες κι άλλες ελληνικές γεύσεις παντρεύονται γεσυτικά σε ένα πιάτο έκπληξη. Κλέψε τη συνταγή. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με 4 τυριά 

Από τα πιο κλασικά 

Από τις πιο κλασικές εκδοχές ενός ριζότο είναι αυτή με την ποικιλία τυριών! Διαλέξαμε μια από τις πιο γευστικές συνταγές και σου την παρουσιάζουμε. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με καλαμάρια, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού

Ένας υπέροχος συνδιασμός 

Ένα υπέροχο θαλασσινό και παράλληλα γκουρμέ ριζότο που θα ενθουσιάσει την παρέα σου. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με κρόκο κοζάνης

Ενα ριζότο με υπέροχο χρώμα και άρωμα!

Το χρώμα του κρόκου είναι το δυνατό χαρτί αυτού του πιάτου που μαζί με το άρωμα δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με κοτόπουλο

Βασική συνταγή 

Γευστικότατο και πολύ ελαφρύ με απλά υλικά. Επιλέγουμε να βάζουμε γάλα για να μην προσθέτουμε λίπη και θερμίδες αν όμως προτιμάς την εκδοχή με την κρέμα γάλακτος μπορείς ν΄αντικαταστήσεις το γάλα με αυτή. Ταιριάζει τέλεια με λευκό κρασάκι Μαλαγουζιά. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με αρνίσια γλυκάδια "αβγολέμονο"

Για το Πάσχα κι όχι μόνο 

 

Ριζότο με καρύδια, φασκόμηλο και σαφράν

Απίστευτη γεύση κι άρωμα 

Αν σου αρέσουν οι ιδιαίτερες και γκουρμέ γεύσεις αυτό το ριζότο πρέπει να το δοκιμάσεις. Ταιριάζει περισσότερο το χειμώνα και σε ταξιδεύει γευστικά. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο με κάστανα και σταφίδες

Γιορτινό

Σου δώσαμε μια συνταγή για ριζότο ώστε να συνοδέψεις τον πασχαλινό οβελία, δε θα μπορούσαμε να μη σου προτέινουμε και μια χριστουγεννιάτικη συνταγή. Αυτό το ριζότο ταιριάζει τέλεια στο γιορτινό τραπέζι. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

 

Ριζότο Λιβανέζικο

Με κιμά & μπαχαρικά 

Από τα πιο ιδιαίτερα κι αρωματικά ριζότα είναι το Λιβανέζικο! Με κόκκινο κρασάκι, κόκκινο πιπέρι καγιέν, σκόρδο, κολίανδρο, κιμά κι άλλα αρωματικά υλικά, είναι από τις συνταγές που οφείλεις να δοκιμάσεις. 

(Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ στη φωτογραφία)

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ