«Ψάρια μεγαλωμένα με Φροντίδα» στην Πάτρα για δεύτερη φορά! | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
14:01
11/11/2015

«Ψάρια μεγαλωμένα με Φροντίδα» στην Πάτρα για δεύτερη φορά!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στην πόλη της Πάτρας και μάλιστα για δεύτερη φορά μετά την σειρά εκδηλώσεων που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο συνεχίστηκε η πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece, (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) για την προώθηση των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της Enterprise Greece με τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα» και απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και κηδεμόνες. 

Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη επίσκεψή τον Απρίλιο στην Πάτρα και λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης και των απαιτήσεων του κοινού, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Veso Mare και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Αίγλη καθώς και στο ΙΕΚ Βέργη.

Η συμμετοχή του αναγνωρισμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου, έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον στο Αχαϊκό κοινό ενώ τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας ήταν για μία ακόμα φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολύ σημαντική ήταν και η συνδρομή της διατροφολόγου Άντα Νησιανάκη από το δίκτυο διατροφολόγων της Nutrimed. Οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν από την πόλη της Πάτρας και έτσι προσήλθαν επαγγελματίες του χώρου εστίασης από ολόκληρη την Αχαΐα (ξεπέρασαν τις 150 συμμετοχές) οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν συμβουλές για την ένταξη των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα και το λαβράκι) στο μενού τους, τεχνικές φιλεταρίσματος καθώς και να γνωρίσουν καλύτερα την υψηλή διατροφική τους αξία.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου η μεσημεριανή εκδήλωση αφορούσε τους επαγγελματίες του κλάδου F&B, αλλά και εκπροσώπους φορέων της εστίασης και του τουρισμού ενώ η απογευματινή απευθυνόταν σε γονείς και κηδεμόνες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της αυξημένης συμμετοχής νέων ανθρώπων, εκπαιδευόμενους στον χώρο της εστίασης, και όχι τόσο γονέων και κηδεμόνων, ο Λευτέρης Λαζάρου προσαρμοζόμενος στις απαιτήσεις του κοινού, πραγματοποίησε την εκτέλεση τριών συνταγών σεμιναριακού χαρακτήρα. Την επομένη, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου υποδέχθηκε στο Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη, τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής. Εκεί, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου σεφ, εμπλούτισαν έμπρακτα τις γνώσεις τους σε σχέση με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια. 

Οι δράσεις ενημέρωσης, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ