Πώς μαγειρεύουμε τα ψάρια; | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
15:00
26/11/2015

Πώς μαγειρεύουμε τα ψάρια;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να μαγειρέψεις διάφορα είδη ψαριών.

Οι καλύτεροι τρόποι για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τα ψαράκια σου.

  • Αθερίνες

Ως πίτα με κρεμμύδια και αλεύρι ή τηγανητές.

  • Γαύροι

Ψητοί στο φούρνο με σκόρδο, μαριναρισμένοι σε αλάτι, σπανιότερα τηγανητοί.

  • Γαλέοι

Στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με ντομάτα, τηγανητοί με συνοδευτικό σκορδαλιά.

  • Γλώσσες

Ψητές στη σχάρα ή σε τηγάνι με βούτυρο.

  • Γόπες

Οι μεγάλου μεγέθους στα κάρβουνα, οι μικρότερες τηγανητές.

  • Ζαργάνες

Τηγανητές ή βραστές σε λίγο νερό, ψητές οι πιο παχιές.

  • Κέφαλοι

Ψητοί στα κάρβουνα ή στο φούρνο, με μπόλικο χονδρό αλάτι.

  • Κολιοί

Ψητοί στη σχάρα ή στο φούρνο.

  • Βακαλάοι

Ψητοί στο φούρνο ή βραστοί σε λίγο νερό μαζί με λαχανικά.

  • Μπαρμπούνια

Ψητά στα κάρβουνα ή τηγανητά ελαφρώς αλευρωμένα.

  • Ξιφίες

Ψητοί στη σχάρα κομμένοι σε φέτες ή στο φούρνο.

  • Παλαμίδες

Ψητές αφού φιλεταριστούν ή τηγανητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

  • Πεσκανδρίτσες

Στην κατσαρόλα με διάφορα μπαχαρικά ή στο φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και κρασί.

  • Σαυρίδια

Τα μεγάλα και λιπαρά ψημένα στα κάρβουνα με λαδολέμονο, τα υπόλοιπα τηγανητά.

  • Σαρδέλες

Στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο, σπάνια τηγανητές.

  • Σαλάχια

Στον ατμό με κρασί, σπανιότερα τηγανητά.

  • Συναγρίδες

Ψητές στη σχάρα ή στο φούρνο.

  • Σφυρίδες

Βραστές ως σούπα ή ψητές στα κάρβουνα, κομμένες σε φέτες.

  • Τσιπούρες

Ψητές στη σχάρα ή μαγειρεμένες με σέλινο και αβγολέμονο.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 143

Update: Νοέμβριος 2015. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ