Πώς είναι να δοκιμάζεις σοκολάτες & να πληρώνεσαι γι΄αυτό; | κουζινα , γευσεις | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΓΕΥΣΕΙΣ
13:45
26/10/2016

Πώς είναι να δοκιμάζεις σοκολάτες & να πληρώνεσαι γι΄αυτό;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

H Χέιλι Περκς 28 ετών, είναι επιστήμονας σοκολάτας και ζει με τον σύζυγό της Ράιαν στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. Η ίδια μιλάει στηνεφημερίδα Sun και περιγράφει πως είναι να δοκιμάζεις σοκολάτες για να κερδίζεις τα προς το ζην. Μεταφέρουμε τα λεγόμενά της... 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

 

Στέκομαι στην κουζίνα για τις δοκιμές, στη δουλειά, βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα στη γλώσσα μου και περιμένω να αρχίσει να λιώνει. Ξαφνικά αισθάνομαι διάφορες γεύσεις. Αυτό το κομμάτι φτιάχτηκε στην ίδια κουζίνα, στην οποία φτιάχτηκε μία μπάρα με άρωμα φράουλα και παρότι αυτή η σοκολάτα δεν περιέχει κανένα φρούτο μπορώ να αισθανθώ στοιχεία της φράουλας.

Μπορώ να ανιχνεύσω το μείγμα συστατικών, χωρίς να κοιτάζω τη συνταγή - αυτό είναι κάτι που έχω μάθει να κάνω ως επιστήμονας σοκολάτας.

Όταν λέω στους ανθρώπους ότι πληρώνομαι για να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα, ως μέρος της δουλειάς μου, συχνά δεν με πιστεύουν.

Μεγαλώνοντας, το εργοστάσιο Cadbury ήταν σχεδόν δίπλα από την πόρτα του σπιτιού μου.

Έτσι, όταν ήμουν 19 και σπούδαζα μαθηματικά στο κολέγιο, το θεματικό πάρκο Cadbury World, πόλος έλξης επισκεπτών ήταν το ιδανικό μέρος για να βρω μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης.

Μου άρεσε να είμαι εκεί και μετά από ένα χρόνο υπέβαλα αίτηση για εργασία πλήρους απασχόλησης ως μαθητευόμενη chocolatiere, βοηθώντας στα πάντα, από την παραγωγή δειγμάτων σοκολάτας για δοκιμές έως την έρευνα δεδομένων.

Χημεία και μαθηματικά είναι απαραίτητα. Την πρώτη μου μέρα, έμαθα τα πάντα για διαφορετικές τεχνικές, όπως πώς να κρυσταλλώνω τη σοκολάτα που δημιουργεί τη γυαλάδα.

Πέρασαν δύο χρόνια για να μάθω τις βασικές δεξιότητες για το ρόλο, όπως να αναλύω τα συστατικά και να τελειοποιώ τους συνδυασμούς των γεύσεων.

Σπούδασα στο πανεπιστήμιο για να διευρύνω τις γνώσεις μου στην παρασκευή σοκολάτας.

Σε πέντε χρόνια απέκτησα πτυχίο στις φυσικές επιστήμες με ειδίκευση στη χημεία. Όταν ήμουν 23 ετών εντάχθηκα στην υψηλού κύρους ομάδα δοκιμών, που δοκιμάζει όλα τα πρωτότυπα.

Είμαστε 10, περάσαμε από αυστηρά τεστ γεύσεων προτού γίνουμε δεκτοί.

Πρόσφατα η Cadbury ασφάλισε τη γλώσσα μου για 1 εκ. λίρες Αγγλίας.

Είμαι η μοναδική στην εταιρεία για την οποία έχει γίνει αυτό και έχω μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να αποφεύγω να τρώω συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές, επειδή μπορεί να καταστρέψουν τους γευστικούς κάλυκές μου, αλλά μπορώ να ζήσω με αυτό.

Μου αρέσει που κάθε μέρα είναι διαφορετική. Τη μία μέρα δοκιμάζω νέους συνδυασμούς για να βεβαιωθώ ότι η γεύση είναι η σωστή προτού οι καταναλωτές την δοκιμάσουν. Την άλλη διαβάζω περιοδικά για να ελέγξω τις τάσεις της μόδας που μπορούμε να ενσωματώσουμε στη συσκευασία.

Ταξιδεύω για εβδομάδες σε όλο τον κόσμο και επισκέπτομαι άλλα εργοστάσια σοκολάτας για να ελέγξω τα προϊόντα τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόση δουλειά απαιτείται για να δημιουργηθεί η μπάρα σοκολάτας που τρώνε.

Φυσικά, φίλοι και οικογένεια πάντα θέλουν να ξέρουν τι καινούριο ετοιμάζουμε αλλά δεν μπορώ ποτέ να το πω, καθώς είναι άκρως απόρρητο – μάλιστα πρέπει να υπογράψω συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Η δουλειά είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου – και στη δουλειά γνώρισα τον σύζυγό μου Ράιαν, γραφίστα πριν από επτά χρόνια. Όταν παντρευτήκαμε τον περασμένο Αύγουστο, ο δίσκος ήταν γεμάτος σοκολάτες.

Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω άλλη δουλειά. Μου αρέσει να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα».

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ