Όλα τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά, προσθέτουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Ποια, όμως, ταιριάζουν περισσότερο με τι;
Δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μάραθος, σκόρδο, ρίγανη.
Άνηθος, αρτεμισία (τραχούρι ή εστραγκόν), βασιλικός, μαϊντανός, μαντζουράνα, μέντα.
Γαρίφαλο, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, κανέλα, κύμινο, μαντζουράνα, σκόρδο.
Δεντρολίβανο, θρούμπι, ρίγανη, σκόρδο, φασκόμηλο.
Αρτεμισία, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, μαϊντανός.
Ανηθος, βασιλικός, κάρυ, μαϊντανός, μάραθος.
Γαρίφαλο, γλυκάνισο, κανέλα, μέντα, πιπερόριζα (τζίντζερ).
Θρούμπι, θυμάρι, κύμινο, πιπέρι, πιπερόριζα, σκόρδο, φασκόμηλο.
Άνηθος, αρτεμισία, θυμάρι, μαϊντανός, μάραθος, σκόρδο.
Γλυκάνισο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαχλέπι, ρίγανη, σκόρδο.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 116
Update: Μάιος 2016.